besok bygg

Se Vår Film!

Lilla Villan på Youtube

Titta på vår film om att bygga på en ö.

Se den här.

blogg

LillaVillan - Hus

LillaVillans affärsidé är att framställa marknadens mest prisvärda, nyckelfärdiga hus på 15,20 och 25 m². Ett hus från LillaVillan innebär kvalitet och design med hög flexibilitet, både vad gäller interiör och exteriör. Alla våra hus har åretrunt standard och är inflyttningsbara direkt efter leverans. Du kan välja mellan bastu, bod, lusthus, studio, tonårsboende, kontor, spa eller gästhus.

Med liggande träpanel, och med sadel-  eller pulpettak, smälter de väl in i traditionella villaområden. Vi har standardhuset, men du väljer själv tillvalen som skapar den personliga karaktären.  Husen är ritade av Mikael Palmqvist, som även har ritat och byggt stora hus. Det har gjort att han har skapat sig ett namn i branschen. Han är känd för sin känsla för detalj och smak som gör att resultatet, och helheten, blir gediget och välbyggt.

För företag:

Det är avdragsgillt att ha ett kontor på tomten. Vi levererar frisörsalonger, advokatkontor mm. LillaVillan kan hjälpa till att installera wc, dusch och pentry om så önskas. Vi söker samarbetspartners och agenter som har goda kontakter och är professionella, för ett framgångsrikt samarbete.

Varför kostar LillaVillan mer än en ”vanlig” friggebod?
LillaVillan är ett riktigt hus med villastandard. Det innebär bland annat genomtänkt design, utvalda och hållbara material och gediget hantverk in i minsta detalj. Du får ett vinterbonat hus som kan användas året runt. När du köper ett LillaVillan hus vet du var slutnotan hamnar och kan dessutom använda huset direkt.

De flesta av marknadens lågprisalternativ är mycket enkla hustyper, utan vare sig isolering eller el. Byggvaruhusen erbjuder t ex olika paket som är nödvändiga för en fungerande tillvaro i friggeboden. Detta gör att grundpriset är billigt, men om man räknar ihop t ex isolerings- och elpaket på friggebodens ursprungliga pris,  samt att man måste montera ihop det själv, blir det betydligt dyrare än LillaVillan i slutändan. Kvalitet i material och utförande kan varierar också stort. Priset är kanske lägre, men du får inte särskilt mycket för pengarna, varken när det gäller design eller kvalitet. Om du inte monterar det själv måste du anlita hantverkare som snickare, elektriker och plåtslagare, som alla kostar en rejäl extraslant. Slutnotan för ett till synes billigt alternativ kan alltså bli betydligt högre innan allt är klart!

Var får min LillaVillan stå?
Generellt gäller att byggnader som uppförs på en tomt inte får placeras närmare än 4,5 meter från tomtgränsen. När det gäller mindre byggnader upp till 15 kvm som inte kräver byggnadslov, brukar man kunna komma överens med grannen om en placering närmare tomtgränsen. Se bara till att få skriftligt tillstånd av din granne. Det gäller även speciella regler för brandskydd om man vill placera en friggebod nära en annan byggnad.

Vem gör markarbetet?
Antigen gör du det själv, enligt LillaVillans plint skiss, eller så kan vi göra det åt dig (gäller Stockholms- och Uppsala län).

Kan ni leverera LillaVillan på en ö eller plats utan el?

Vi kan leverera LillaVillan som byggelement eller med helikopter. Våra montörer sätter ihop LillaVillan på plats. Vi samarbetar med Solel installatörer som kan ordna elnätsfri elförsörjning, helt eller delvis. Vi kan även lösa elfrågan med generator etc.